Hoe Ripple (XRP) te kopen – Een beginnershandleiding

Hoe Ripple (XRP) te kopen – Een beginnershandleiding

XRP, gewoonlijk Ripple genoemd, wint aan kracht als een van de toonaangevende cryptocurrencies die er zijn. In deze gids ga ik u een overzicht geven van Ripple Labs, het bedrijf achter Ripple, de cryptocurrency XRP, en een lijst maken van de verschillende manieren waarop het online kan worden gekocht.

Hoe Ripple-samenvatting te kopen

XRP, de cryptocurrency van Ripple, kan op de volgende manier worden gekocht:

Houd er rekening mee dat elke Ripple-portemonnee een eerste aanbetaling van 20 XRP vereist om het aanmaken van nepaccounts te voorkomen. Na uw eerste aankoop heeft u geen toegang meer tot deze aanbetaling.

Update van december 2020: Op 22-12-2020 heeft de SEC een rechtszaak aangespannen tegen Ripple INC., Het moederbedrijf van Ripple, en twee van zijn leidinggevenden, Christian Larsen en Bradley Garlinghouse (respectievelijk voormalige en huidige CEO’s). De klacht is voor het ophalen van meer dan $ 1,3 miljard “door de verkoop van digitale activa die bekend staan ​​als XRP in een niet-geregistreerd effectenaanbod aan beleggers in de VS en wereldwijd.”

Na de aankondiging van de SEC was de prijs van XRP enorm gedaald, met grote beurzen zoals Coinbase en Coinmama, om er twee te noemen, waardoor alle handelsactiviteiten voor XRP werden gesloten..

Voor een grondige uitleg van Ripple, XRP en aanvullende koopopties, lees verder. Dit is wat ik zal behandelen:

1. Wat is Ripple?

Het banksysteem gebruikt tegenwoordig verouderde en trage systemen om geld tussen instellingen over te dragen. Ripple streeft ernaar het ‘internet van waarde’ te zijn: een reeks regels (d.w.z. protocol) die financiële instellingen kunnen gebruiken om zo snel geld over de wereld te verplaatsen als informatie via internet wordt verplaatst.

Het Ripple Transaction Protocol (RTXP) ondersteunt twee soorten valuta’s: IOU’s en XRP. IOU’s vertegenwoordigen schulden (d.w.z. ik ben u schuldig) en kunnen tussen verschillende instellingen worden verhandeld. Een IOU kan worden uitgegeven voor elk type activum, niet alleen voor valuta.

XRP is een cryptocurrency die voornamelijk is gericht op financiële instellingen, zodat ze hun geld kunnen omzetten in en snel kunnen overboeken naar andere instellingen over de hele wereld.

Wat betreft de prestaties van het Ripple-netwerk, ook bekend als RippleNet, duurt een XRP-transactie gemiddeld 4 seconden en kan het netwerk tot 1500 tx per seconde verwerken.

Een paar banken hebben het Ripple-platform al omarmd: Santander, Axis Bank, Yes Bank, Westpac, Union Credit, NBAD en UBS, onder andere.

Volgens Ripple kunnen banken gemiddeld $ 3,76 per betaling besparen door gebruik te maken van hun protocol. Aangezien banken elk jaar duizenden of misschien wel miljoenen transacties uitvoeren, betekent dit een aanzienlijke besparing.

Zoals het er nu uitziet, is Ripple een van de meest opwindende Fintech-organisaties met hun innovatieve financiële platform, aangezien Forbes zelfs Ripple opneemt in hun Fintech 50.

Hoewel grootschalige investeerders mogelijk rechtstreeks in Ripple kunnen investeren, zijn de meeste andere investeerders en speculanten beperkt tot investeren in XRP, de eigen valuta van Ripple..

XRP steeg in waarde in 2017, toen het van onder $ 0,01 tot meer dan $ 0,30 per munt. Deze enorme waardestijging is te wijten aan zowel bankacceptatie als speculatieve interesse.

Het doel is om XRP om te zetten in een stabiele valuta die niet veel in waarde afwijkt, dus banken zouden er gemakkelijk in kunnen stappen zonder angst voor volatiliteit. Zoals het er nu uitziet, willen veel banken niets te maken hebben met XRP, omdat het van de ene op de andere dag of zelfs in seconden drastisch in waarde kan veranderen.

Een langetermijnwaardering van de waarde van XRP is uiteindelijk de eindspelstrategie voor Ripple, aangezien zij de meerderheid van XRP in handen hebben. Dit betekent dat een weddenschap op XRP een weddenschap op Ripple is.

Hoewel XRP een aantal enorme voordelen heeft ten opzichte van andere cryptocurrencies, zouden sommigen beweren dat het een grote broer is voor het maken van wereldwijde transacties.

Omdat de oorspronkelijke visie van Ripple erop was gericht om gewone mensen in staat te stellen wereldwijde transacties, zoals overmakingen, goedkoop en snel te doen, werd de spil om uitsluitend op banken te focussen door velen gezien als een afknapper..

Iedereen die van het Ripple-platform houdt, maar niet van Ripple – het bedrijf, wil misschien Stellar, een Ripple-vork van Jed McCaleb, gebruiken, omdat het meer een altruïstische visie heeft.


2. Hoe u Ripple kunt kopen in 3 eenvoudige stappen

Stap 1 – Koop een Ripple (XRP) portemonnee

Het eerste dat u moet doen voordat u XRP koopt, is een portemonnee aanschaffen waarin XRP kan worden opgeslagen. Zoals bij de meeste cryptocurrencies, heeft u de mogelijkheid om een ​​softwareportefeuille of een hardwareportefeuille te kiezen.

Softwareportefeuilles zijn gratis programma’s die meestal als minder veilig worden beschouwd en daarom geschikt zijn voor kleinere bedragen.

Hardwareportefeuilles zijn daarentegen fysieke apparaten die verbinding maken met uw computer (zoals een flashstation) en uw privésleutels op het apparaat zelf opslaan. Ze worden beschouwd als de veiligste vorm voor het opslaan van cryptocurrencies.

Ledger Nano X – Een hardware wallet waarmee u XRP en een aantal andere cryptocurrencies kunt opslaan. Het kan ook via bluetooth verbinding maken met uw mobiel. Je kunt mijn recensie erover hier lezen.

TREZOR Model T – is een hardware wallet met een ingebouwd touchscreen waarmee u XRP en meer dan 1000 andere crypto-activa kunt opslaan. Het is momenteel alleen compatibel met desktops. Je kunt mijn recensie ervan hier lezen.

Rand – Edge, voorheen bekend als Airbitz, is een mobiele portemonnee (iOS, Android) die verschillende cryptocurrencies kan opslaan, waaronder XRP.

Exodus – Een prachtig ontworpen softwareportefeuille die XRP en meer dan 100 andere crypto-activa ondersteunt. De portemonnee heeft ook een uitwisseling voor gebruikers die XRP willen ruilen voor andere crypto’s en vice versa.

Opgemerkt moet worden dat elke Ripple-portemonnee in eerste instantie moet worden gefinancierd met een 20 XRP-reserve om u te beschermen tegen spamaanvallen op laag niveau.

Zodra u uw Ripple-portemonnee heeft, is het tijd om uw XRP-adres aan te maken, dat u later nodig heeft. Een XRP-adres is een reeks van 25-35 tekens die begint met een r en is hoofdlettergevoelig. Bijvoorbeeld: rPspuKM5rCw5EkRDD9vGL816V15DwtSa3L


Stap 2 – Zoek een XRP-beurs

Er zijn verschillende opties om vandaag Ripple te kopen. U kunt XRP kopen met fiat-valuta (d.w.z. USD, EUR, enz.), Bitcoins verhandelen voor XRP op specifieke beurzen of u kunt indirect in XRP beleggen via een fonds..

* eToro-gebruikers: 75% van de particuliere CFD-accounts verliest geld.

Investeer in Ripple via een handelsfonds

Met platforms zoals eToro kunt u in XRP investeren, maar eToro is minder geschikt om toegang te krijgen tot uw munten of om munten naar andere mensen te sturen. Het is mogelijk om de gekochte Ripple op te nemen in je privéportemonnee, maar dit brengt extra stappen met zich mee en kost meer tijd om te voltooien.

Simpel gezegd, eToro is vooral een goede optie als u over de prijs wilt speculeren. Je kunt mijn volledige eToro-recensie hier lezen.

* 75% van de particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD’s bij deze aanbieder. U moet overwegen of u het zich kunt veroorloven het hoge risico te lopen uw geld te verliezen. CFD’s worden niet aangeboden aan Amerikaanse gebruikers. Cryptoassets zijn zeer vluchtige, niet-gereguleerde beleggingsproducten. Geen EU-beleggersbescherming.

Hoe Ripple te kopen met een creditcard

Met CEX.io kunt u snel XRP kopen via uw creditcard of een bankoverschrijving. CEX is een in Londen gevestigde cryptocurrenciesbeurs en bestaat al sinds 2013. Je kunt mijn volledige recensie over CEX hier lezen.

Binance is een crypto-only exchange die het mogelijk maakt om bepaalde cryptocurrencies (waaronder XRP) te kopen met een creditcard. Je kunt mijn volledige Binance-recensie hier lezen.

Houd er rekening mee dat, hoewel creditcardaankopen sneller zijn, ze ook meer kosten in termen van kosten. Dus als u de mogelijkheid heeft om te betalen met een overboeking en niet op tijd gestrest bent, kunt u een betere prijs krijgen.

Hoe Ripple te kopen met Bitcoin (ruil BTC voor XRP)

In de hele Ripple-gemeenschap is de consensus dat de goedkoopste manier om XRP te kopen, is door bitcoin te kopen en deze vervolgens in te ruilen voor XRP..

De eenvoudigste manier om Bitcoin te verhandelen voor XRP is door het snel in te wisselen op Binance. Kraken is een extra populaire uitwisseling waarmee gebruikers bitcoin kunnen verhandelen voor XRP, maar het verificatieproces vereist meer tijd.

Stap 3 – Trek uw XRP naar uw portemonnee

Ik zou niet aanraden om je XRP te laten staan ​​op de beurs waar je ze hebt gekocht. Dit komt doordat u de privésleutel voor uw munten niet echt beheert en daarom zijn ze niet echt van u.

Ongeacht waar u de munten vandaan heeft, vergeet niet om ze op te nemen in uw eigen niet-bewaarplichtige Ripple-portemonnee (d.w.z. u hebt toegang tot de privésleutel). Zodra de transactie is bevestigd, heeft u het aankoopproces van Ripple succesvol afgerond.


3. Conclusie – Is Ripple een goede investering??

Ripple zal de komende jaren waarschijnlijk grotere banken aanspreken, omdat ze een snel schaalbaar wereldwijd betalingsnetwerk bieden en tegelijkertijd de transactiekosten verlagen..

XRP heeft het potentieel om een ​​enorm rendement op hun investering te behalen als Ripple vooruitgang blijft boeken in de banksector (en dat is een grote als).

Afgezien van XRP kunnen banken er ook voor kiezen om zich aan te melden voor RippleNet, maar IOU’s te gebruiken in plaats van XRP (meer over IOU’s in de video aan het begin van dit bericht).

Dus hoewel de toekomst van Ripple er momenteel rooskleurig uitziet, is de toekomst van XRP nog steeds onduidelijk (zoals bij de meeste cryptocurrencies). Onthoud dat als er een grote beloning is, er ook grote risico’s aan verbonden zijn. Zorg ervoor dat u verantwoord investeert, zoals ik in het verleden heb beschreven.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me