Een analyse van Bitcoin versus Litecoin en goud versus zilver

Niemand betwist Bitcoin als de “gouden standaard” van cryptocurrencies. Geen enkele andere munt komt in de buurt van de marktkapitalisatie en het dagelijkse volume (in USD). Bitcoin, als de pionier van de crypto-economie, heeft de voordelen genoten van het zijn van de eerste beweger in dit nieuwe financiële tijdperk. Evenzo wordt algemeen aanvaard dat LTC is de “zilveren standaard” van crypto’s. Vanaf het ontwerp tot het begin is Litecoin gebrandmerkt als het ‘zilver tot bitcoin goud’.

In de aankondiging van de lancering van Litecoin door Charlie Lee verklaarde hij inderdaad:

“Litecoin is het resultaat van sommigen van ons die zich bij IRC hebben verenigd in een poging om een ​​echte alternatieve valuta te creëren die vergelijkbaar is met Bitcoin. We wilden een munt maken die zilver is voor het goud van Bitcoin. “

Is het ontwerp van Litecoin geslaagd in het uitdrukkelijk gestelde doel? Laten we eens kijken hoe de vergelijking werkelijk standhoudt en de redenen onderzoeken achter wat er wordt gevonden.

Directe vergelijking van Litecoin als “Zilver” en Bitcoin als “Goud” 

#Crypto ExchangeBenefits

1

Binance
Best exchange


VISIT SITE
  • ? The worlds biggest bitcoin exchange and altcoin crypto exchange in the world by volume.
  • Binance provides a crypto wallet for its traders, where they can store their electronic funds.

2

Coinbase
Ideal for newbies


Visit SITE
  • Coinbase is the largest U.S.-based cryptocurrency exchange, trading more than 30 cryptocurrencies.
  • Very high liquidity
  • Extremely simple user interface

3

eToro
Crypto + Trading

VISIT SITE
  • Multi-Asset Platform. Stocks, crypto, indices
  • eToro is the world’s leading social trading platform, with thousands of options for traders and investors.

Goud is een edelmetaal met een uiterst beperkte voorraad, en zilver is een edelmetaal, beperkt in voorraad, maar niet in de mate van goud. De historische goud / zilver-ratio ligt rond de 16: 1, wat betekent dat 16 ounce zilver gelijk zou zijn aan 1 ounce goud. De huidige verhouding tussen goud en zilver is ongeveer 64: 1, of 0,015625. Bitcoin is ontworpen om een ​​digitaal equivalent van goud te zijn, heeft dus een extreem beperkte voorraad en wordt “gedolven” in een digitale weergave van goudwinning. Litecoin is beperkt in aanbod, maar niet in de mate van Bitcoin. De ontworpen verhouding tussen BTC en LTC is 4: 1, wat betekent dat er bij de uiteindelijke uiteindelijke telling vier litecoins zijn voor elke bitcoin. Huidige BTC / LTC-verhouding is ongeveer 80: 1, of 0,01239, een verschil van 20%. Niet slecht voor een paar munten met 3-5 jaar geschiedenis achter de rug.

Het hoogste punt ooit prijs van Bitcoin werd bereikt op 29 november 2013 toen het $ 1.242 per munt bereikte, op dezelfde dag dat goud werd verhandeld voor $ 1.240. Het hoogste punt ooit van Litecoin werd bereikt op 28 november 2013 toen het $ 48,47 per munt bereikte. Eind april 2011 werd het hoogste punt ooit voor zilver bereikt op $ 49,76 per ounce. Dit maakt het hoogste punt ooit van Litecoin tot binnen 3% van het hoogste punt ooit van zilver. Het is moeilijk voor te stellen dat alles behalve de zilver-analogie Litecoin ertoe aanzette om zo dicht bij een waarde als zilver te komen.

Het is moeilijk om naar deze cijfers te kijken en te stellen dat het allemaal toeval is. Zowel de huidige verhoudingen als de hoogtepunten lijken sterk op elkaar. De cijfers zijn gewoon te dichtbij om geen toeval te zijn. Het is waarschijnlijker dan niet dat de psychologische link is gelegd, en aangezien de markt lang goud en zilver heeft vastgehouden om te worden gewaardeerd tegen wat ze waard zijn, zijn de twee grote munten in de crypto-economie, gebaseerd op de monetaire theorieën van goud en zilver. , zijn gestegen om de normen na te bootsen waarop ze zijn ontworpen. Bedenk dat de mensheid al millennia lang goud en zilver heeft gewaardeerd en er dus een markt voor heeft gehad, dus de concepten en waarden van deze kostbare metalen zijn ingebakken in de menselijke economie. Iedereen weet dat goud waardevol is, en zilver is waardevol, en iedereen weet dat goud meer waard is dan zilver. Het zit in de menselijke psyche. Het is geen verbeelding om te concluderen dat Bitcoin en Litecoin, ontworpen om de crypto-equivalenten van de twee grote edelmetalen te zijn, erin zijn geslaagd hun relatieve waarden na te bootsen..

Dus wat betekent dit voor de toekomst van Litecoin en Bitcoin??

Als de link wordt gehandhaafd en verder versterkt wordt (wat een significant “als” is gezien hoe jong de hele crypto-economie is), zouden we de verhoudingen met enige zekerheid moeten kunnen voorspellen. De laatste tijd is het nieuws voor Bitcoin behoorlijk fantastisch geweest, met meer kooplieden die het accepteren, meer investeerders die erin geïnteresseerd zijn, en meer individuen die erover leren. De toekomst voor Bitcoin is rooskleurig, en het is redelijk te verwachten dat Bitcoin uiteindelijk alle slechte druk zal overwinnen die het in 2013 heeft doorstaan, en daarmee ook de huidige lagere prijzen..

Litecoin bevindt zich nog steeds in de eerste plaats in de schaduw, met minder handelaren, investeerders en individuen die hiervan op de hoogte zijn, en minder erin geïnteresseerd zijn. Het Litecoin-ontwikkelingsteam blijft werken aan de acceptatie van de munt, met een nieuwe introductievideo, hieronder weergegeven, een aanstaande nieuwe website (litecoin.com) en een nieuwe klant (Litecoin Core). De zilveren analogie is tot nu toe erg goed uitgepakt voor Litecoin, waardoor het de # 2-plek op de cryptografiekaarten heeft veroverd en behouden. Als de geschiedenis van de mensheid een leidraad is, geven mensen de voorkeur aan meerdere niveaus van waarde, en crypto’s zijn misschien niet anders. Als dit het geval is, is het redelijk om te verwachten dat Litecoin de winsten van Bitcoin zal blijven volgen en zijn verliezen zal delen, en misschien uiteindelijk dichter bij de ontworpen 4: 1-verhouding zal migreren, net zoals veel zilveren bugs hopen dat de prijs van zilver zal stijgen. terug naar het historische gemiddelde van 16: 1. Als de trend aanhoudt, is de toekomst voor Litecoin ook erg rooskleurig, net als zijn grote broer, Bitcoin.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map