Electrum Wallet recensie

Electrum Wallet recensie

Misschien is een van de oudste spelers op de Bitcoin-portefeuillemarkt Electrum. In deze review zal ik de voor- en nadelen van de portemonnee bespreken en ook mijn persoonlijke ervaring ermee delen.

Electrum Review Samenvatting

Electrum is een Bitcoin-desktopportemonnee die rijk is aan functies, maar niet erg gebruiksvriendelijk. Als je net begint met Bitcoin, raad ik je aan Electrum te vermijden, maar als je al bekend bent met de basistermen, dan is dit een uitstekende keuze.

Dat is Electrum in een notendop. Blijf lezen voor een meer gedetailleerde beoordeling, dit is wat ik zal behandelen:

#Crypto ExchangeBenefits

1

Binance
Best exchange


VISIT SITE
  • ? The worlds biggest bitcoin exchange and altcoin crypto exchange in the world by volume.
  • Binance provides a crypto wallet for its traders, where they can store their electronic funds.

2

Coinbase
Ideal for newbies


Visit SITE
  • Coinbase is the largest U.S.-based cryptocurrency exchange, trading more than 30 cryptocurrencies.
  • Very high liquidity
  • Extremely simple user interface

3

eToro
Crypto + Trading

VISIT SITE
  • Multi-Asset Platform. Stocks, crypto, indices
  • eToro is the world’s leading social trading platform, with thousands of options for traders and investors.

1. Electrum Overzicht

Gemaakt in november 2011 door Thomas Voegtlin, Electrum is sindsdien gewijzigd door verschillende ontwikkelaars (de code is open source). Electrum is een client-based wallet – wat betekent dat u deze moet downloaden en op uw computer moet installeren om deze te kunnen gebruiken.

De client is alleen beschikbaar voor desktop, wat een aanzienlijk nadeel is voor gebruikers die hun mobiel als portemonnee willen gebruiken.

Electrum is er trots op snel, veilig en privé te zijn. De wallet is een lite wallet, wat betekent dat hij de blockchain niet downloadt, dus er zijn geen vertragingen bij het instellen en hij is altijd up-to-date.

Uw privésleutels zijn gecodeerd en verlaten uw computer nooit. Uw portemonnee kan worden hersteld via een geheime zin (ook wel een seed-zin genoemd). U kunt uw privésleutels ook offline bewaren en online gaan met een portemonnee die alleen geschikt is voor het horloge.

Uw privésleutel wordt ook niet gedeeld met de server die Electrum verbindt met het Bitcoin-netwerk. De server slaat geen gebruikersaccounts op. U bent niet aan een bepaalde server gebonden en de server hoeft u niet te kennen.

Ten slotte is Electrum ontwikkeld om hardware wallets zoals TREZOR of Ledger te ondersteunen. Dit betekent dat uw privésleutel veilig offline wordt opgeslagen in de hardwareportefeuille, terwijl u de interface van Electrum kunt gebruiken om munten te verzenden wanneer u maar wilt.


2. Mijn persoonlijke Electrum-ervaring

Velen beschouwen Electrum zonder twijfel als de beste Bitcoin-desktopportemonnee. Ik wilde Electrum bekijken vanuit het oogpunt van een nieuweling, omdat het me altijd leek dat de portemonnee te complex is.

Het installatieproces

Hoewel het installatieproces vrij eenvoudig en duidelijk is voor ervaren Bitcoin-gebruikers, weet ik niet zeker hoe intuïtief het zou zijn voor iemand die net zijn eerste stappen in de cryptocurrency-wereld zet..

Kortom, gewoon de hele tijd op “Volgende” klikken is waarschijnlijk de voorkeursinstelling voor nieuwkomers. Er is echter geen knopinfo of samenvatting om uit te leggen waar de verschillende stappen over gaan, zoals hieronder te zien is:

Electrum zaadtype

De seed-zin die het belangrijkste deel is, wordt in ieder geval wat gedetailleerder uitgelegd:

Electrum portemonnee generatie zaad

Let op – dat zou je moeten doen nooit stel uw zaadzin online bloot. Het zaad dat je hierboven ziet, is alleen voor educatieve doeleinden en ik gebruik het niet om geld op te slaan.

Het hele installatieproces bestaat uit 7 stappen, waaronder:

Zoals je kunt zien, is dit waarschijnlijk iets meer dan de gemiddelde niet-technische newbie aankan. Bekijk Exodus om te zien hoe nieuwelingen aan boord gaan.

De gebruikersinterface

De gebruikersinterface van de desktopclient van de portemonnee is vrij eenvoudig. Met drie tabbladen bovenaan het venster kunt u kiezen tussen “verzenden”, “ontvangen” en uw transactiegeschiedenis.

Electrum portemonnee geschiedenis

Onderaan het venster heb je de mogelijkheid om systeeminstellingen te bekijken, je seed te inspecteren of je wachtwoord te wijzigen.

Al met al is het ontwerp vrij eenvoudig maar niet echt uitnodigend. Het lijkt erop dat Electrum zich concentreert op functionaliteit in plaats van op gebruikerservaring. Als iemand die nieuw is bij Bitcoin deze portemonnee downloadt, is de kans groot dat ze niet weten wat ze moeten doen van alle opties die de portemonnee biedt.

Rijk aan functies

Het voordeel van Electrum is dat het rijk aan functies is, vooral als het gaat om het aanpassen van uw Bitcoin-transacties.

Met de portemonnee kunt u aangepaste transactiekosten instellen. Electrum ondersteunt ook de functie Vervangen door vergoeding (RBF) waarmee u uw transactie opnieuw kunt verzenden met een hogere vergoeding als deze niet wordt bevestigd.

U kunt ter referentie verschillende adressen labelen, zodat u weet waar de betalingen vandaan komen. Er is ook een gemakkelijke manier om de volledige geschiedenis, adressen en labels van de portemonnee te exporteren.

Bovendien kunt u met de portemonnee berichten ondertekenen met uw privésleutel en ook “aan velen betalen”, wat het proces is van het verzenden van één transactie naar meerdere ontvangers.

3. Ondersteunde munten

Electrum ondersteunt alleen Bitcoin (BTC). Er zijn echter klonen gemaakt voor Bitcoin Cash, Bitcoin Gold en andere munten.


4. Klantondersteuning en recensies

Electrum heeft erg uitgebreide documentatie online, evenals een actieve BitcoinTalk-categorie waar u antwoord op uw vragen kunt krijgen.

Hoewel er niet veel online beoordelingen van de portemonnee zijn, de Bitcoin-gemeenschap in het algemeen prijst Electrum als een van de best mogelijke keuzes voor kleine hoeveelheden Bitcoin.

5. Veel gestelde vragen

Hoe veilig is Electrum?

Electrum is beveiligd met een wachtwoord en kan ook de privésleutel op uw harde schijf versleutelen. Als het wachtwoord verloren is gegaan of de computer is vernietigd, kunt u altijd uw geld terugkrijgen met de seed-zin (ervan uitgaande dat u het hebt opgeschreven tijdens het instellen van de portemonnee).

Ondersteunt Electrum Bitcoin Cash?

Nee, Electrum ondersteunt alleen BTC. Er is echter Electron Cash wat een Electrum-kloon is voor Bitcoin Cash.


6. Conclusie

Electrum is een geweldige, snelle, veilige en stabiele portemonnee, maar het is niet geschikt voor beginners. De portemonnee geniet enorme steun van de Bitcoin-gemeenschap en is buitengewoon rijk aan functies.

Als je net begint met Bitcoin, zou ik deze portemonnee niet aanraden, maar als je de basisbegrippen kent, wordt Electrum ten zeerste aanbevolen (hey, ik gebruik het zelf).

Heeft u ervaring met Electrum? Ik hoor het graag in het commentaargedeelte hieronder.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map