Mainstream Bitcoin Part 2: Academia and the Laymen

Dit artikel is het tweede en laatste deel in onze tweedelige serie over Bitcoin in de mainstream. Deze serie bekijkt in hoeverre de mainstream achterblijft bij de Bitcoin-gemeenschap wat betreft hun kennis over cryptocurrency en monetaire theorie. In de eerste aflevering ondergingen we een diepgaande analyse van een recent onderzoekspaper over Bitcoin prijs beweging onder leiding van ETH Zürich, een toonaangevende technische universiteit in Zwitserland. Het artikel bevatte een empirische studie van het onderzoeksteam over bewegingen in de Bitcoin-prijs en hoe deze correleerden met veranderingen in het sociale bewustzijn van de digitale valuta. In ons vorige artikel hebben we bewezen hoe de paper uiteindelijk niets van waarde kon bieden aan de lopende, economische discussies over Bitcoin. We concludeerden dat de resultaten van het onderzoek extreem verouderde informatie opleverden – de Bitcoin-gemeenschap weet al jaren over het verband tussen sociaal bewustzijn en prijzen. Bovendien hebben we veel economische drogredenen geïdentificeerd die door de onderzoekers werden gebruikt en we legden uit waarom het gebruik van die drogredenen de studie nog verder in diskrediet bracht..

In dit artikel zullen we een veel algemenere benadering volgen bij ons onderzoek naar waar de mainstream staat op Bitcoin. We zullen in het eerste deel van dit artikel kort terugkomen op de Zwitserse krant, want een uitspraak in de paper is relevant voor economie in het algemeen en moet worden aangepakt om een ​​grondig begrip te krijgen van hoe de mainstream zowel Bitcoin als economie ziet. Daarna zullen we onze reikwijdte enigszins verbreden, waarbij we onze specifieke analyse van de Zwitserse studie laten, en kijken naar wat voor soort discussie er plaatsvindt in reguliere economische kringen. We zullen dan onze focus nog meer verbreden en de positie van de leek, de gemiddelde persoon, op Bitcoin verkennen. Ten slotte zullen we doelen identificeren die moeten worden bereikt om massale acceptatie van Bitcoin te bereiken.

Het belang van sociale interactie in de Bitcoin-economie en de economie in het algemeen: een valse tweedeling tussen markten en overheid

In het Bitcoin-onderzoekspaper, geschreven door het team van ETH Zürich, legden de onderzoekers een verklaring af die een lichtend voorbeeld van economische onwetendheid benadrukte. Het Zwitserse team verklaarde bij twee verschillende gelegenheden in hun paper dat de gedecentraliseerde aard van Bitcoin ervoor zorgde dat de marktinteracties binnen zijn peer-to-peer-ecosysteem alleen afhankelijk waren van het gedrag van individuele actoren. Met andere woorden, het gedecentraliseerde betalingsnetwerk van Bitcoin zorgt ervoor dat de Bitcoin-economie uitsluitend op menselijk handelen draait: individuen die handelen in hun eigen belang.

De gedecentraliseerde structuur van Bitcoin, eerder gebaseerd op de bijdrage van zijn gebruikersdan een centrale autoriteit, impliceert dat de dynamiek van zijn economie kan zijn sterk gedreven door sociale factoren, die zijn samengesteld uit interacties tussen de actoren van de markt.

Vanwege het gedecentraliseerde karakter van de Bitcoin-valuta hangt de dynamiek van zijn economie grotendeels af van het gedrag van zijn gebruikers, die (i) nieuwe bitcoins minen en de blockchain onderhouden en (ii) de wisselkoers beïnvloeden door bitcoins van en naar andere valuta; deze interacties tussen gebruikers vormen de sociale ruggengraat van Bitcoin.

Door Corsin Decurtins [CC BY-NC-SA 2.0], via FlickrDoor Corsin Decurtins [CC BY-NC-SA 2.0], via Flickr Merk op dat de nadruk werd gelegd door deze auteur en niet in de originele tekst voorkwam.

Deze gedecentraliseerde economie is blijkbaar het tegenovergestelde van een gecentraliseerde economie, waar individuele interacties worden gecontroleerd en geraadpleegd door een enkele regelgevende instantie (dwz regeringen). Omdat er volgens de onderzoekers geen centrale autoriteit is in de Bitcoin-economie, berust de hele economie op sociale interacties tussen individuen. Hoewel ze het niet expliciet verklaarden, geeft deze dichotomie tussen gedecentraliseerde en gecentraliseerde economische systemen aan dat de onderzoekers suggereren dat gecentraliseerde economieën opereren op iets anders dan menselijk handelen en sociale samenwerking. Dus, wat is dit alternatief voor menselijk handelen dat gecentraliseerde economieën aandrijft? Verandert centralisatie actoren op de markt in automaten, ongemotiveerd en verstoken van vrije wil? Als dit waar is, betekent dit dat er een economische scheidslijn bestaat tussen de gedecentraliseerde Bitcoin-economie en de gecentraliseerde overheidseconomie. Alleen degenen die deelnemen aan de Bitcoin-economie zijn echt menselijk; het gedecentraliseerde karakter van deze markt maakt het mogelijk dat menselijk handelen en sociale interactie de economische krachten dicteren. De rest – degenen die nog nooit cryptocurrency hebben gebruikt – zijn niet echt economische actoren, maar radertjes in een monopolistische machine.

Men zou kunnen stellen dat de hierboven vermelde implicaties van deze auteur van een dergelijke tweedeling als die subtiel in de Zwitserse krant wordt geïmpliceerd, veel te extreem zijn. De onderzoekers zeiden alleen dat de enkel en alleen ding in de Bitcoin-economie dat activiteit stimuleert, zijn de interacties tussen individuen. In een economie die wordt gereguleerd door een centrale instantie, zijn er regeringsbesluiten en beleid van centrale banken (dwz geldcreatie en gemanipuleerde rentetarieven) die de economie sturen zonder de vrijwillige instemming van de individuele actoren. Deze auteur zou dan moeten weerleggen dat er niet zoiets bestaat als economische activiteit zonder sociale interactie. Zelfs als de interactie onvrijwillig is, het doelwit van een of andere overheid of andere monopolistische interventie, is het nog steeds sociale interactie, zij het een gewelddadige. Daarom zijn alle economieën noodzakelijkerwijs afhankelijk alleen op de sociale interacties tussen individuen. Er is geen fundamenteel, economisch onderscheid tussen gecentraliseerde en gedecentraliseerde systemen; wat de economie betreft, zijn alle systemen tot op zekere hoogte gecentraliseerd – van een regering die wetten maakt tot een enkele persoon die de enige autoriteit heeft over zijn of haar daden. Dit onderscheid is dus een graadsverschil en niet uniek.

#Crypto ExchangeBenefits

1

Binance
Best exchange


VISIT SITE
 • ? The worlds biggest bitcoin exchange and altcoin crypto exchange in the world by volume.
 • Binance provides a crypto wallet for its traders, where they can store their electronic funds.

2

Coinbase
Ideal for newbies


Visit SITE
 • Coinbase is the largest U.S.-based cryptocurrency exchange, trading more than 30 cryptocurrencies.
 • Very high liquidity
 • Extremely simple user interface

3

eToro
Crypto + Trading

VISIT SITE
 • Multi-Asset Platform. Stocks, crypto, indices
 • eToro is the world’s leading social trading platform, with thousands of options for traders and investors.

Er is geen tweedeling tussen markten die door regeringen worden gecontroleerd en markten die door niemand worden gecontroleerd, want zelfs een regering is slechts een actor op een gedecentraliseerde markt; het kan niet functioneren zonder geaccepteerd te worden door de meerderheid van de mensen die in een geografisch gebied wonen. Alle economische activiteit vindt plaats op een markt die door zijn aard niet volledig kan worden gedicteerd door één instantie in een vacuüm dat verstoken is van alle menselijk handelen. Zelfs regeringen zijn niets meer dan een handjevol individuen die in overleg handelen en hun collectieve wil opleggen aan een burgerij die instemt met, en het bestaan ​​van de staat bestendigt, door zijn edicten te gehoorzamen. Er kan dus geen menselijke instelling bestaan ​​zonder sociale samenwerking tussen individuen. De scheiding door de onderzoekers tussen een actiegedreven economie en centraal beheerde markten is daarom onhoudbaar en, om eerlijk te zijn, verwarrend. De hierboven genoemde implicaties zijn niet radicaal; Ze zijn de logische conclusie van een dergelijk onderscheid tussen overheden en markten. Als door de overheid gecontroleerde economieën niet afhankelijk zijn van sociale samenwerking om te functioneren, dan zijn de actoren binnen een centraal geplande economie niet echt menselijk – aangezien de essentie van de mensheid individuele actie en zelfgemotiveerde sociale samenwerking is.

Mises identificeerde de rol van de overheid in de markt in een verhandeling over monetaire theorie. De theorie van geld en kredietMises identificeerde de rol van de overheid in de markt in een verhandeling over monetaire theorie, The Theory of Money and Credit.

De valse dichotomie tussen markten en overheid is niets nieuws, ons Zwitserse onderzoeksteam is zeker niet de eerste die de fout maakt een onrealistisch onderscheid te maken tussen overheden en markten. De Marxistische economie, die het woord ‘regering’ vervangt door ‘samenleving’, beschouwt markten als antithetisch ten opzichte van de samenleving. Zodra het proletariaat de heersende klasse omver werpt, zal de samenleving alle markten elimineren en de massa evenveel materiële rijkdom brengen.

Zelfs Murray Rothbard, een legende van de Oostenrijkse economische school, flirtte gevaarlijk met het idee dat regeringen niet bevorderlijk zijn voor het bestaan ​​van markten. Verduisterd door zijn geloof in de natuurwet, associeerde Rothbard vrijheid met het bestaan ​​van een vrije markt, verminderde vrijheid met een belemmerde markt en slavernij met de vernietiging van de markt – die zou worden veroorzaakt door de vestiging van socialisme. In overeenstemming met het argument van Mises over economische berekening onder het socialisme, stelde Rothbard dat een volledig gemonopoliseerde economie de markt zou vernietigen en het menselijk ras in een staat van armoede en wreedheid zou brengen..

Het economische berekeningsprobleem zou echter alleen leiden tot de vernietiging van de monetaire economie, niet tot het uitroeien van de markt als geheel. De monetaire economie is slechts een uitloper van de markt. Het komt voort uit de natuurlijke evolutie van menselijk handelen. Zolang mensen echter het vermogen behouden om met elkaar te communiceren en samen te werken, zullen markten bestaan. Zelfs onder het meest tirannieke regime kan er nog steeds een bloeiende markt zijn waar mensen zich bezighouden met wederzijds voordelige actie – het bestaan ​​van geld is niet nodig om economische acties te laten plaatsvinden. En de overheid zal deze niet-monetaire markt alleen kunnen beheersen voor zover ze de sociale samenwerking kan beïnvloeden.

#CRYPTO BROKERSBenefits

1

eToro
Best Crypto Broker

VISIT SITE
 • Multi-Asset Platform. Stocks, crypto, indices
 • eToro is the world’s leading social trading platform, with thousands of options for traders and investors.

2

Binance
Cryptocurrency Trading


VISIT SITE
 • ? Your new Favorite App for Cryptocurrency Trading. Buy, sell and trade cryptocurrency on the go
 • Binance provides a crypto wallet for its traders, where they can store their electronic funds.

#BITCOIN CASINOBenefits

1

Bitstarz
Best Crypto Casino

VISIT SITE
 • 2 BTC + 180 free spins First deposit bonus is 152% up to 2 BTC
 • Accepts both fiat currencies and cryptocurrencies

2

Bitcoincasino.io
Fast money transfers


VISIT SITE
 • Six supported cryptocurrencies.
 • 100% up to 0.1 BTC for the first
 • 50% up to 0.1 BTC for the second

Ten slotte hebben we de laatste misvatting geïdentificeerd en gedeconstrueerd die de Zwitserse onderzoekers in hun paper gebruikten. We hebben talrijke en diepgaande argumenten gepresenteerd tegen de gebruikte methodologieën, gekozen theorieën en conclusies die de onderzoekers in hun paper hebben getrokken. Dus we kunnen dit artikel nu met rust laten en beschouwen het als volledig in diskrediet.

Helaas, hoewel de Zwitserse Bitcoin-prijsstudie vreselijk gebrekkig was, was de paper een van de slimmere Bitcoin-onderzoeken die zijn uitgevoerd door reguliere economische kringen. Niet alleen zijn de andere reguliere Bitcoin-onderzoeken nog misleidend dan degene die we hier zorgvuldig hebben gedeconstrueerd, ze zijn ook ongelooflijk schaars. We zullen nu kijken hoe weinig aandacht de reguliere academische wereld aan Bitcoin heeft gegeven en hoe fout ze waren toen ze schreven over de cryptomunt..

Artikel wordt vervolgd op pagina 2

Pagina’s: 1 2

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map