Slecht nieuws voor Bitcoin: Amerikaanse taskforce om “Bitcoin Rulebook” vrij te geven

Disclaimer: de meningen van deze auteur komen niet overeen met de meningen van coinbrief.net.

Onlangs is aangekondigd dat een Amerikaanse taskforce, bestaande uit federale toezichthouders, zich voorbereidt om een ​​“Bitcoin regelboek ‘dat’ gebruikers van virtuele valuta zal beschermen tegen fraude zonder de prille technologie te verstikken ‘. Hoewel sommigen deze aankondiging begroeten als goed nieuws voor Bitcoin en beweren dat het de cryptovaluta sterker zal maken door gebruikers te beschermen tegen fraude, is de aankondiging echt een negatieve ontwikkeling in de Bitcoin-gemeenschap. Elke vorm van Bitcoin-regelgeving zal noodzakelijkerwijs het vermogen om uit te breiden beperken, waardoor het minder waarschijnlijk wordt om het systeem van gecentraliseerd fiatgeld te vervangen.

Het debat over Bitcoin-verordening

Waarom hebben we in de eerste plaats overheidsregulering van Bitcoin nodig? Sommigen zullen misschien zeggen dat we dergelijke regulering nodig hebben om een ​​nieuwe ineenstorting van de uitwisseling te voorkomen, die doet denken aan de recente Mt. Gox-debacle. De markt heeft dat probleem echter al zelf opgelost, zonder tussenkomst van de overheid. Beurzen namen onmiddellijk maatregelen om de veiligheid van het geld van hun gebruikers te waarborgen om te voorkomen dat mensen hun geld van de beurzen zouden opnemen. Nu is het niet erg waarschijnlijk dat we nog een beveiligingsinbreuk zullen zien vergelijkbaar met die van Mt. Gox. Als we dat doen, zou het veel vaardigheid vereisen om de beveiligingsmaatregelen van de meest populaire beurzen te doorbreken. Zo erg zelfs dat zo’n hacker, of hackers, waarschijnlijk met gemak elke door de overheid verstrekte beveiligingsmaatregelen of regelgeving zou kunnen omzeilen. Als we de markt op zichzelf laten opereren, zal deze sneller dan de overheid en effectiever dan de overheid oplossingen voor problemen ontwikkelen. In feite kan de markt problemen oplossen waarvan de consumenten nog niet eens weten dat ze ze hebben! Overheden kunnen alleen met terugwerkende kracht actie ondernemen, terwijl actoren op de markt preventieve maatregelen nemen om hun winsten te beschermen, waardoor alle marktdeelnemers veiliger en succesvoller worden.

Nu werden er in deze recente aankondiging geen specifieke voorschriften genoemd. We kunnen echter met een redelijke mate van nauwkeurigheid raden dat deze verordening gericht zal zijn op de activiteiten van de Bitcoin-beurzen, aangezien toezichthouders opmerkten dat ze ernaar streefden de feitelijke technologie van Bitcoin vrij te laten, terwijl de consumenten beschermd werden tegen fraude. De enige manier om tegen fraude te “beschermen”, zonder de kerntechnologie van Bitcoin in gevaar te brengen, is door de vrijheid van de uitwisselingen te beperken. Het opleggen van allerlei restrictieve voorschriften aan de Bitcoin-beurzen zal het runnen van een beurs ongetwijfeld duurder maken, waardoor de hoeveelheid concurrentie op de markt wordt beperkt. Dat soort concurrentiedodende regelgeving maakt de weg vrij voor een monopolie om op te staan ​​en de markt met ijzeren vuist te regeren. We weten al wat er kan gebeuren als het merendeel van de uitwisselingsactiviteiten in één bedrijf wordt geconcentreerd.

#Crypto ExchangeBenefits

1

Binance
Best exchange


VISIT SITE
  • ? The worlds biggest bitcoin exchange and altcoin crypto exchange in the world by volume.
  • Binance provides a crypto wallet for its traders, where they can store their electronic funds.

2

Coinbase
Ideal for newbies


Visit SITE
  • Coinbase is the largest U.S.-based cryptocurrency exchange, trading more than 30 cryptocurrencies.
  • Very high liquidity
  • Extremely simple user interface

3

eToro
Crypto + Trading

VISIT SITE
  • Multi-Asset Platform. Stocks, crypto, indices
  • eToro is the world’s leading social trading platform, with thousands of options for traders and investors.

Bitcoin-regelgeving kan leiden tot oneerlijke monopolies

Door het voor afzonderlijke firma’s gemakkelijker te maken om een ​​volledige markt te monopoliseren, zullen we zeker een nieuwe Gox-achtige ramp tegemoet gaan. Als er een beursmonopolie ontstaat als gevolg van overheidsregulering, dan hebben we een bedrijf dat verantwoordelijk is voor 100% van de beurshandel in de VS zonder verantwoording af te leggen aan de consumenten. Als de uitwisseling tankt, zal de regering haar managers niet straffen. De regering zal de beurs redden om een ​​ramp te voorkomen, en de beurs zal onverantwoord met ons geld blijven omgaan.

Het mooie van de markt is dat er altijd opties zijn. Als een bedrijf faalt of de consumenten niet helemaal tevreden stelt, zullen er altijd concurrenten zijn die het op zich laten nemen. Dat soort concurrentie is de essentie van innovatie. Het is wat de markt vooruit drijft. Het is wat bedrijven verantwoording verschuldigd is aan de consumenten. Wanneer regeringen ingrijpen, worden positieve ontwikkelingen in de markt bijna altijd vertraagd of volledig stopgezet. Waarom zouden we dat willen doen met Bitcoin-uitwisselingen? Op dit moment zijn de uitwisselingen de knooppunten van Bitcoin-activiteit. Omdat er maar heel weinig banen zijn die in Bitcoin betalen, is de enige manier voor veel mensen om een ​​claim in de Bitcoin-gemeenschap te plaatsen, door munten te kopen op een beurs. Dit geeft de beurzen een aanzienlijke hoeveelheid macht, waardoor het een zeer slecht idee is om die macht te concentreren op één beurs, of een klein aantal bedrijven, door de implementatie van beperkende wetgeving.

Vrije markt is het beste voor Bitcoin

Deze Bitcoin-regelgeving zou de volgende kunnen zijn Netneutraliteit. We weten dat netneutraliteit een enorme monopolisering van de internetmarkt zal veroorzaken, omdat het bedrijf met het meeste geld in staat zal zijn om alle concurrenten te verpletteren die niet in staat zijn om de kosten te dragen om te worden gedwongen om goedkopere verbindingssnelheden te bieden. Als de Amerikaanse regering wetgeving goedkeurt om de Bitcoin-uitwisselingen te reguleren, zal het zeker veel duurder worden voor kleinere, nieuwere uitwisselingen om te concurreren met de veel grotere en stevig gevestigde beurzen..

Wat als Japan regels had opgesteld voor Japanse uitwisselingen tijdens de Mt. Gox-tijdperk? Wat nou als alle de handelsactiviteit op de beurs Gox was binnengedrongen als gevolg van restrictieve regelgeving? De crash zou veel groter en veel verwoestender zijn geweest. Laten we die fout niet maken nu Bitcoin nog relevanter is. Cryptovaluta gedijt op decentralisatie en is ontstaan ​​uit anarchie. Bitcoin heeft geen harnas nodig, en het heeft zeker geen nationale overheid nodig om de touwtjes in handen te nemen. We hebben de overheid niet nodig om voor ons te zorgen, of om ons tegen Bitcoin te beschermen, omdat we veel veerkrachtiger zijn dan de overheid ons erkent. Laat de vrije markt zijn gang gaan. Vrijheid zal de Bitcoin-gemeenschap meer welvaart brengen dan centralisatie ooit zou kunnen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map