En analyse av Bitcoin vs Litecoin og Gold vs Silver

Ingen bestrider Bitcoin som “gullstandard” for kryptovalutaer. Ingen annen mynt kommer nær markedsverdi og daglig volum (i USD). Bitcoin, som pioner for kryptoøkonomien, har hatt fordelene av å være den første driveren i denne nye økonomiske æra. Likeledes er det generelt akseptert at LTC er “sølvstandarden” for kryptoer. Fra design til begynnelsen har Litecoin blitt merket som “sølv til bitcoin-gull”.

I kunngjøringen om lanseringen av Litecoin fra Charlie Lee uttalte han:

“Litecoin er resultatet av noen av oss som gikk sammen på IRC i et forsøk på å skape en reell alternativ valuta som ligner på Bitcoin. Vi ønsket å lage en mynt som er sølv i Bitcoins gull.

Har designen av Litecoin lyktes i sitt uttrykkelig uttalte mål? La oss se på hvordan sammenligningen faktisk holder, og utforske årsakene bak det som er funnet.

Direkte sammenligning av Litecoin som “Silver” og Bitcoin som “Gold” 

#Crypto ExchangeBenefits

1

Binance
Best exchange


VISIT SITE
  • ? The worlds biggest bitcoin exchange and altcoin crypto exchange in the world by volume.
  • Binance provides a crypto wallet for its traders, where they can store their electronic funds.

2

Coinbase
Ideal for newbies


Visit SITE
  • Coinbase is the largest U.S.-based cryptocurrency exchange, trading more than 30 cryptocurrencies.
  • Very high liquidity
  • Extremely simple user interface

3

eToro
Crypto + Trading

VISIT SITE
  • Multi-Asset Platform. Stocks, crypto, indices
  • eToro is the world’s leading social trading platform, with thousands of options for traders and investors.

Gull er et edelt metall med en ekstremt begrenset forsyning, og sølv er et edelt metall, begrenset i forsyning, men ikke til graden av gull. Det historiske forholdet mellom gull og sølv er omtrent 16: 1, noe som betyr at 16 gram sølv tilsvarer 1 gram gull. Nåværende forhold mellom gull og sølv er omtrent 64: 1 eller 0,015625. Bitcoin ble designet for å være en digital ekvivalent av gull, og har dermed en ekstremt begrenset tilgang, og blir “utvunnet” i en digital representasjon av gullgruvedrift. Litecoin er begrenset i tilbud, men ikke i den grad Bitcoin. Det utformede forholdet mellom BTC og LTC er 4: 1, noe som betyr at i den endelige endelige tellingen vil det være fire litecoins for hver bitcoin. Den nåværende BTC / LTC-forhold er omtrent 80: 1 eller 0,01239, en 20% forskjell. Ikke dårlig for noen få mynter med 3-5 års historie bak seg.

Hele tidenes høyeste prisen på Bitcoin ble nådd 29. november 2013 da den berørte 1 242 dollar per mynt, samme dag som gull handlet for 1 240 dollar. Hele tidenes høyde for Litecoin ble nådd 28. november 2013 da den berørte $ 48,47 per mynt. I slutten av april 2011 nådde heltidshøyden for sølv $ 49,76 per unse. Dette gjør Litecoins heltidshøyde til innen 3% av sølvens heltidshøyde. Det er vanskelig å tenke at annet enn sølvanalogen er det som drev Litecoin til å nærme seg en verdi som sølv.

Det er vanskelig å se på disse tallene og si at det hele er en tilfeldighet. De nåværende forholdene så vel som høydepunktene er veldig like. Tallene er rett og slett for tette til at det ikke kan være tilfeldigheter. Mer sannsynlig enn ikke har den psykologiske forbindelsen blitt opprettet, og ettersom markedet lenge har holdt gull og sølv for å bli verdsatt til det de er verdt, de to store myntene i kryptoøkonomien, basert på de monetære teoriene om gull og sølv. , har steget for å etterligne standardene de ble designet på. Husk at menneskeheten har verdsatt, og dermed har hatt et marked for, gull og sølv i årtusener, så konseptene og verdiene til disse edle metaller er inngrodd i den menneskelige økonomien. Alle vet at gull er verdifullt, og sølv er verdifullt, og alle vet at gull er verdt mer enn sølv. Det er i menneskets psyke. Det er ingen stor fantasi å konkludere med at Bitcoin og Litecoin, designet for å være kryptokvivalenter til de to store edle metaller, har lyktes i å etterligne deres relative verdier.

Så, hva betyr dette for fremtiden til Litecoin og Bitcoin?

Hvis lenken opprettholdes og fortsetter å bli forsterket (som er et betydelig “hvis” med tanke på hvor ung hele kryptoøkonomien er), bør vi kunne forutsi forholdene til en viss grad av sikkerhet. I det siste har nyheten for Bitcoin vært ganske fantastisk, med mer kjøpmenn aksepterer det, flere investorer som er interessert i det, og flere enkeltpersoner lærer om det. Fremtiden for Bitcoin er lys, og det er rimelig å forvente at Bitcoin til slutt vil overvinne all den dårlige pressen den utholdt i løpet av 2013-året, og med det, de nåværende lavere prisene.

Litecoin er fortsatt først og fremst i skyggen, med færre selgere, investorer og enkeltpersoner som vet om det, og færre er interessert i det. Litecoin-utviklingsteamet fortsetter å jobbe med adopsjonen av mynten, med en ny introduksjonsvideo, vist nedenfor, et kommende nytt nettsted (litecoin.com) og en ny klient (Litecoin Core). Sølvanalogien har hittil fungert veldig bra for Litecoin, og hjalp den med å fange og opprettholde nummer 2 på kryptokartene. Hvis menneskehetens historie er noen guide, foretrekker folk flere verdier, og kryptoer kan godt være ikke annerledes. Hvis dette er tilfelle, er det rimelig å forvente at Litecoin vil fortsette å følge Bitcoins gevinster og dele tapene, og kanskje til slutt migrere nærmere det utformede 4: 1-forholdet, akkurat som mange sølvfeil håper på prisen på sølv til gå tilbake til sitt historiske gjennomsnitt på 16: 1. Hvis trenden holder, er fremtiden for Litecoin også veldig lys, akkurat som det er storebror, Bitcoin.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map