Farene ved Bitcoin

Bitcoin har gjort bølger i markedet så sent. Den hel-digitale valutaen har utfordret selve grunnlaget for verdens finansielle system og har reist spørsmålet: Kan det eksistere en valuta som ikke støttes av edle metaller eller nasjonale myndigheter? Mens valutaen fremdeles er i sin spede begynnelse, opprettholder den potensialet for å fortsette å vokse og utvikle seg. Likevel bør potensielle investorer og gruvearbeidere være klar over at det er høy risiko i valutaen.

Det første du trenger å forstå er at Bitcoin ikke støttes av noen stat, statskasse eller sentralbank. Verdien stammer ikke fra gull eller annet edelt metall. Gjennom historien og frem til 1971 ble de fleste nasjonale valutaene støttet av gull eller en annen vare. Etter slutten av Bretton-Woods-avtalen fikk de fleste valutaer imidlertid flyte i det frie markedet, med kjøpere og selgere som bestemte valutaens faktiske verdi. Nasjonale valutaer støttes av full tro på deres respektive nasjonale regjeringer, og fungerer ofte som en slags folkeavstemning om en gitt nasjon og dens finanshelse. For eksempel har et økonomisk levende land med god finanspolitikk generelt en valuta med høy verdi.

Bitcoin støttes av ingen bortsett fra troen til kjøpere og selgere i markedet. Det er ingen sentralbank som kan overvåke og justere valutautviklingen og ingen ledende myndighet til å overvåke valutaens utvikling og utvikling. I en viss forstand henter Bitcoins verdien fra arbeidskraft og strømkostnader. For å lage en Bitcoin, må en “gruvearbeider” bruke avansert datamaskinvare for å løse komplekse ligninger. Når ligningen er fullført, blir nye Bitcoins laget. Dette skaper en slags iboende verdi i Bitcoin.

Likevel, bare et lite antall bedrifter (i skrivende stund, omtrent 1000), aksepterer Bitcoins som betaling. Det er imidlertid mange Bitcoin-børser som lar brukerne bytte mynter for penger. I det store og hele har disse børsene vist seg å være stabile, og Bitcoins har stort sett vært flytende, noe som betyr at du kan bytte dem mot kontanter. De siste dagene har verdien av Bitcoins svinget voldsomt, men økte til over $ 250 dollar før de falt tilbake under $ 100 dollar. Under disse ville svingningene ble flere børser tvunget til å stenge.

Hvis alle Bitcoin-børsene skulle stenge og valutaen ble illikvid, ville eventuelle investorer som hadde Bitcoins, miste alle pengene sine. Selv om Bitcoin forblir konvertibelt med andre valutaer, kan de ville prissvingningene skade mange investorer. Mens Bitcoin er et veldig interessant konsept, ville det for øyeblikket være dumdristig å investere penger i valutaen du ikke har råd til å tape.

#Crypto ExchangeBenefits

1

Binance
Best exchange


VISIT SITE
  • ? The worlds biggest bitcoin exchange and altcoin crypto exchange in the world by volume.
  • Binance provides a crypto wallet for its traders, where they can store their electronic funds.

2

Coinbase
Ideal for newbies


Visit SITE
  • Coinbase is the largest U.S.-based cryptocurrency exchange, trading more than 30 cryptocurrencies.
  • Very high liquidity
  • Extremely simple user interface

3

eToro
Crypto + Trading

VISIT SITE
  • Multi-Asset Platform. Stocks, crypto, indices
  • eToro is the world’s leading social trading platform, with thousands of options for traders and investors.

Mennesker og selskaper som ønsker å bryte Bitcoins, bør også være lei av de potensielle risikoene. Opprinnelig var gruvedrift veldig billig, og alle med PC kunne lage Bitcoins. Over tid har imidlertid vanskeligheten med å løse ligninger økt, og krever kraftigere utstyr og større mengder elektrisitet. Nå kan gruveutstyr koste oppover $ 20.000 dollar, og strømregninger for å kjøre utstyret kan legge seg veldig raskt.

Hvis Bitcoin kollapser, vil alt utstyret i stor grad være ubrukelig, og gruvearbeidere vil fortsatt måtte betale strømregningene sine. Enhver potensiell gruvearbeider som ønsker å komme inn i markedet, bør veie kostnadene og risikoen veldig nøye. Hvis investorer ønsker å bli involvert i gruvedrift, kan den beste metoden være å spre risiko blant en gruppe investorer. På den måten, hvis markedet går sørover, vil tap til individuelle investorer forbli begrenset.

Det gamle ordtaket sier at du ikke skal legge alle eggene dine i en kurv. Det samme gjelder Bitcoin. Å investere en liten sum penger du har råd til å tape, kan til slutt gi deg betydelig fortjeneste. På den annen side, hvis du investerer mye penger, kan du tåle å spare penger på sikt. Du bør også være klar over at til slutt en regjering eller organisasjon kan føle seg truet av Bitcoin og bestemme seg for å bringe den ned. Hvis det amerikanske statskassen for eksempel bestemte seg for å investere store summer i Bitcoin for å øke prisene før de plutselig trakk seg ut og oversvømmer markedet ved å selge myntene, kan det potensielt få hele valutaen ned. Selv om dette kan virke som en spekulativ konspirasjonsteori, er det fortsatt en reell verdensrisiko.

Kort sagt, invester med forsiktighet!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map