Hvordan kjøpe Monero – en nybegynnerveiledning

Hvordan kjøpe Monero – en nybegynnerveiledning

Monero har fått mye oppmerksomhet på grunn av sin rolle som et Bitcoin-alternativ på det mørke nettet. Etter suksessen prøver mange nå å spekulere i prisen. I dette innlegget vil jeg gi deg en kort oversikt over Monero og om de forskjellige måtene du kan kjøpe den online.

Hvordan kjøpe Monero Sammendrag

Følg disse trinnene for å kjøpe Monero (XMR):

Hvis Kraken ikke ordner seg for deg, er det noen ekstra kjøpsalternativer:

#Crypto ExchangeBenefits

1

Binance
Best exchange


VISIT SITE
  • ? The worlds biggest bitcoin exchange and altcoin crypto exchange in the world by volume.
  • Binance provides a crypto wallet for its traders, where they can store their electronic funds.

2

Coinbase
Ideal for newbies


Visit SITE
  • Coinbase is the largest U.S.-based cryptocurrency exchange, trading more than 30 cryptocurrencies.
  • Very high liquidity
  • Extremely simple user interface

3

eToro
Crypto + Trading

VISIT SITE
  • Multi-Asset Platform. Stocks, crypto, indices
  • eToro is the world’s leading social trading platform, with thousands of options for traders and investors.

Slik kjøper du Monero i et nøtteskall. Hvis du vil ha en detaljert forklaring på prosessen og Monero selv fortsetter å lese, er det hva jeg vil dekke:

1. Hva er Monero?

Monero faller inn under kategorien anonyme mynter – noe som betyr at en kryptovaluta, som i motsetning til Bitcoin, ikke kan spores offentlig. Innenfor denne kategorien finner du også to andre hovedkonkurrenter – Dash og Zcash.

Hvis du vil ha en kort oversikt over Monero, se vår Bitcoin Whiteboard Tuesday-episode nedenfor:

Monero oppnår ganske god anonymitet gjennom bruk av flere metoder.

Unlinkable Stealth Addresses

Adressebruk er et av de vanligste personvernproblemene til Bitcoin. Ved å motta flere betalinger til en enkelt adresse kan alle som kjenner adressen din spore saldoen og alle relaterte innkommende og utgående transaksjoner.

Det som er verre er at til og med separate adresser i lommeboken din kan knyttes sammen på grunn av måten Bitcoin håndterer endring på. Av denne grunn sa Bitcoin-kjerneutvikleren Luke Dash Jr. at “bare en tosk ville bruke Bitcoin slik det er i dag for darknet.”

Ingen slike personvernproblemer eksisterer i Monero. Alle destinasjonsadressene er skjult i blockchain, slik at bare avsenderen og mottakeren kan identifisere dem. Analyse av Monero blockchain vil aldri avsløre destinasjonsadressen der man mottar XMR.

I stedet er bare en kryptografisk hash av destinasjonen, unik for hver eneste transaksjon, synlig. Bare avsenderen eller mottakeren kan dekode dette for å avsløre den faktiske adressen. Disse tilslørede adressene er kjent som “skjult adresser.”

Utover de åpenbare personvernfordelene har stealth-adresser en rekke forgreninger, for eksempel å gjøre det umulig å bestemme den nåværende XMR-fordelingen mellom adressene..

RingCT

Beløpet som sendes i en Monero-transaksjon blir tildekket av ringkonfidensiell transaksjon eller kortCT. (veldig) Enkelt sagt, i stedet for å kringkaste det faktiske beløpet som sendes, sender brukeren bare en liten, tilfeldig utseende informasjon.

Denne informasjonen er nok til å verifisere at beløpet som sendes er legitimt, samtidig som det faktiske beløpet holdes privat.

Usporbare ringesignaturbetalinger

Ringsignaturer er en måte å tilsløre avsenderens identitet i Monero. Hver gang jeg signerer en XMR-transaksjon, legges det til ekstra signaturer i min egen signatur, så det er praktisk talt umulig å skille hvem som sendte transaksjonen.

Kombinasjonen av de tre ovennevnte elementene gjør Monero til en labyrint av speil for enhver potensiell tracker. Ingen bestemt kobling kan bestemmes, bare den uklare muligheten for kobling.


2. Hvordan kjøpe Monero (XMR) i 3 trinn

Trinn 1: Få en Monero lommebok

Den sikreste måten å lagre Monero på, vil være på en maskinvarebok. I dag er det bare Ledger-lommebøker som støtter Monero.

Ved å bruke en maskinvarepungebok får du sikkerhet for å lagre din private nøkkel (dvs. “passordet” offline), samtidig som du enkelt kan sende XMR gjennom et skrivebordsgrensesnitt når det er nødvendig. Ulempen er selvfølgelig at hardware-lommebøker koster penger.

Hvis du ikke vil bruke en maskinvarepungebok, kan du alltid bruke en gratis programvarepungebok. Jeg anbefaler å bruke offisiell stasjonær lommebok fra Monero-devs.

Hvis et lavere privatliv ikke gjelder deg, MyMonero web lommebok er praktisk å bruke og krever ikke at du laster ned hele Monero desktop lommeboken.

MyMonero er en tjeneste som tilbyr gratis vert Monero-kontoer for de som foretrekker å ikke kjøre en full Monero-klient selv, eller for de som bruker enheter med begrensede ressurser. Den ble utviklet med hjelp fra Monero Core-teamet.

Du har tilgang til kontoen din på hvilken som helst enhet, så lenge du har tilgang til din private påloggingsnøkkel. MyMonero kjenner aldri din private påloggingsnøkkel, og kan derfor ikke bruke pengene dine uten din autorisasjon. All privat kryptografi gjøres lokalt på enheten din.

Til slutt kan du også bruke Exodus – en populær programvare lommebok som støtter XMR og over 100 forskjellige krypto eiendeler. Lommeboken har også en innebygd bytte for å bytte XMR mot andre kryptovalutaer og omvendt.

Finne din Monero-adresse

Når du har Monero-lommeboken din, må du skaffe deg XMR-adressen din. Adressen er en veldig lang bokstavstreng (store og små bokstaver) og tall som begynner med “4”. Her er et eksempel:

46awGHmrCxk7iei4pGPxXRUmL3Xy6K7KBeY4DFTyX86d8su49r5JzC2YsPZohoF5sqCxqhGUAYV5SQ8jUp2SyvsaKmTwPE2

Trinn 2: Finn en XMR-utveksling

Local Monero er en markedsplass som samler kjøpere og selgere der du kan finne et bredt utvalg av betalingsalternativer for å kjøpe Monero.

Kraken tillater fiat-innskudd som deretter lar deg kjøpe Monero direkte. Dette krever imidlertid at du gjennomgår utvekslingsbekreftelsesprosessen.

En annen måte å kjøpe Monero på er å først kjøpe Bitcoin eller Ethereum med fiat (dvs. USD, EUR, GBP) og deretter bytte Bitcoin mot Monero gjennom Binance. Du kan kjøpe Bitcoin med kredittkort gjennom Coinmama.

Ytterligere opsjoner for handel med Bitcoin eller Ethereum for Monero inkluderer følgende børser: Bitfinex (godtar ikke lenger amerikanske kunder), HitBTC, Poloniex, Bithumb og Bittrex.

Trinn 3: Ta ut myntene dine

Når du har kjøpt Monero fra den valgte børsen, må du flytte den til din egen lommebok. La aldri myntene dine være på børs, da det setter dem utenfor din kontroll.

Når myntene har kommet i lommeboken, har du fullført prosessen med å kjøpe Monero.

3. Ofte stilte spørsmål

Hvor mye er Monero verdt?

1 XMR tilsvarer 138 USD

Hvordan kjøpe Monero på Kraken?

Kan du kjøpe Monero med kredittkort?

Det er ingen måte å kjøpe Monero med et kredittkort direkte. Det eneste alternativet er å kjøpe Bitcoin eller Ethereum med kredittkort og deretter bytte det mot Monero.

4. Konklusjon

De fleste kryptovalutaer er bare bra for spekulasjoner. Monero er en av de få jeg føler meg komfortabel med på lang sikt. Monero har vist seg å være både nyttig og (til tross for noen av bruken) legitim.

Av alle 3 ledende anonyme mynter ser Monero ut til å ha overtaket når det gjelder teknologi og adopsjon.

Har du hatt noen erfaring med å kjøpe Monero? I så fall vil jeg gjerne høre om det i kommentarfeltet nedenfor.

“>

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map