Perdagangan Hari: Beli dan Jual Bitcoin

Bitcoin, dengan turun naik kadangkala melampau, dan yuran rendah per perdagangan, adalah impian peniaga sehari, dan mimpi buruk terburuk, pada masa yang sama. Oleh kerana kemasukan pedagang pemula yang cuba memperdagangkan Bitcoin, individu yang banyak melakukan pelaburan memanipulasi pasaran, dan banyak bot perdagangan mendorong harga ke arah yang sering tidak dapat diramalkan, seringkali mustahil bagi peniaga hari biasa untuk mengetahui kapan berdagang . Walau bagaimanapun, mungkin. Saya tidak dapat membincangkan keputusan orang lain, tetapi saya berjaya dengan mengikuti langkah-langkah di bawah.

1. Berdisiplin ketika berdagang Bitcoin.

Salah satu kesalahan terbesar yang saya lihat pada peniaga Bitcoin, baik yang baru dan berpengalaman, adalah membiarkan emosi mempengaruhi perdagangan mereka. Saya sendiri bersalah atas hal ini, seperti juga semua orang, kerana otak saya yang rasional akan berusaha membenarkan keputusan emosi. Sekiranya semua petunjuk menunjuk ke bawah, dan anda tersekat memegang duit syiling, jangan biarkan diri anda memegangnya secara tidak rasional, dengan harapan akan kenaikan yang tidak realistik. Itu boleh diterima oleh pelabur, tetapi tidak untuk peniaga sehari. Dari semasa ke semasa anda mungkin bernasib baik, dan menangkap perangkap lembu untuk dijual, tetapi lebih kerap anda tidak akan berjaya. Perkara yang sama berlaku untuk yang terbalik. Jangan terjebak dalam fiat semasa perhimpunan kuat. Terima kesilapan anda, beli Bitcoin sebelum anda kehilangan terlalu banyak, dan pelajari apa yang perlu dicari pada masa akan datang.

2. Walaupun dengan Bitcoin, Percayai Petunjuk anda.

Pilih a carta dengan petunjuk yang anda mahukan, dan gunakannya. Ada sebab bahawa kebanyakan peniaga profesional menggunakan banyak petunjuk, dan sering membuat peraturan, atau algoritma, berdasarkannya. Carta, apabila digabungkan dengan petunjuk yang tepat, akan memberi anda kelebihan besar berbanding sebahagian besar pasaran. Mereka membolehkan anda melihat trend, mempermudah keputusan, dan menganalisis pasaran secara logik. Walaupun Bitcoin mungkin tidak berkelakuan sama seperti pasaran lain, cukup serupa untuk menggunakan banyak alat yang sama dengan peniaga tradisional.

3. Dengan bijak Pilih Alat Anda untuk Menganalisis Carta Bitcoin.  

Memilih penunjuk rawak, dengan tetapan rawak, tidak akan memberitahu anda apa-apa mengenai pasaran Bitcoin, atau kemungkinan trend. Lebih buruk lagi, anda menghadapi risiko menyesatkan diri anda dengan maklumat yang salah. Sekiranya anda tidak mempunyai pengalaman menganalisis carta, atau menggunakan petunjuk, maka saya cadangkan untuk memulakan dengan beberapa purata bergerak. Saya lebih suka EMA (Exponential Moving Average) berbanding SMA (Simple Moving Average), tetapi sebenarnya menggunakan 2-4 dari masing-masing. Semasa anda memulakannya, satu EMA panjang, dengan sejumlah tempoh antara 17 dan 50, dan satu EMA pendek, dengan sebilangan tempoh antara 5 dan 13, sudah cukup. Juga, cuba elakkan penggunaan selang waktu yang terlalu pendek. Selang waktu 5 minit akan mengandungi terlalu banyak bunyi yang tidak dapat digunakan. 15 minit lebih baik, tetapi masih sedikit untuk selera saya. 30 minit, atau lebih, secara amnya akan menjadikan trend melihat lebih mudah. Selang waktu yang lebih pendek dapat berguna untuk melihat arah aliran yang berpotensi, tetapi tidak boleh digunakan secara eksklusif untuk membuat keputusan perdagangan.

4. Jangan Membebani Diri Anda Dengan Maklumat. Terlalu Banyak Petunjuk Yang Dapat Menolak Persepsi Anda terhadap Trend Harga Bitcoin. 

Ini boleh menggoda untuk mengisi carta dengan setiap jenis indikator yang ada, dengan harapan dapat menganalisis pasaran sepenuhnya, tetapi itu adalah perangkap. Semasa mengumpulkan lebih banyak maklumat, anda mungkin akan melihat gambar yang lebih besar, dan juga butiran kecil. Terlalu banyak analisis satu carta boleh membutakan anda. Cuba hadkan bilangan indikator pada satu carta kepada jumlah yang tidak menyebabkan kekacauan yang berlebihan. Juga, pilih indikator yang bersinergi antara satu sama lain, dan bukannya yang tidak mempunyai kaitan dengan gaya perdagangan yang anda lakukan, iaitu memperdagangkan Bitcoin. Analisis selama setahun tidak mungkin dapat membantu anda, kerana anda seharusnya lebih prihatin pada hari ini, dan pertumbuhan jangka panjang Bitcoin tidak banyak berkaitan dengan carta. Sekiranya anda masih mahu menggunakan lebih banyak petunjuk, saya cadangkan menggunakan beberapa carta. Saya cenderung menggunakan beberapa carta pada satu masa, dengan selang waktu dan indikator yang berbeza-beza, jadi saya dapat dengan cepat merasakan aspek pasaran yang berbeza tanpa “kehilangan hutan untuk pokok.”

5. Baca Berita. Tidak Semua Berita Berkaitan Bitcoin Akan Mempengaruhi, tetapi Berita Besar AKAN.  

#Crypto ExchangeBenefits

1

Binance
Best exchange


VISIT SITE
  • ? The worlds biggest bitcoin exchange and altcoin crypto exchange in the world by volume.
  • Binance provides a crypto wallet for its traders, where they can store their electronic funds.

2

Coinbase
Ideal for newbies


Visit SITE
  • Coinbase is the largest U.S.-based cryptocurrency exchange, trading more than 30 cryptocurrencies.
  • Very high liquidity
  • Extremely simple user interface

3

eToro
Crypto + Trading

VISIT SITE
  • Multi-Asset Platform. Stocks, crypto, indices
  • eToro is the world’s leading social trading platform, with thousands of options for traders and investors.

Di kebanyakan pasaran, berita baik atau buruk boleh memberi kesan besar pada harga saham, masa depan, derivatif, dan lain-lain. Ini bukan sahaja berlaku untuk Bitcoin, tetapi sering diperkuat. Berita baik dapat membuatnya melonjak ke ketinggian baru, sementara berita buruk dapat menyebabkannya jatuh ke posisi terendah yang merupakan sebahagian kecil dari tahap sebelumnya. Ikuti semua Bitcoin, dan mata wang digital umum, berita. Sekiranya sesuatu yang menakjubkan telah berlaku, mungkin ada baiknya membeli dan menahan. Sekiranya berita itu tidak baik, maka harap beruang masuk. Walaupun idea yang buruk untuk berdagang dengan emosi anda sendiri, masih penting untuk memahami perdagangan emosi orang lain.

6. Bersedia untuk Breakouts, dalam Harga Bitcoin, dengan Trend yang Kuat.  

Idea ini disentuh dalam # 5.  Bitcoin perdagangan hari sangat menggembirakan, dan boleh sangat bermanfaat. Namun, anda perlu bersiap sedia untuk beralih ke mod pelabur yang menaik sekiranya pasaran memasuki unjuran gaya gelembung yang lain. Ini biasanya berlaku pada masa-masa ketika bahagian baru penduduk mula mengadopsi Bitcoin, kejayaan, peraturan, atau pengembangan baru dan positif telah berlaku, dan pelaburan besar masuk. Pada masa lalu, demonstrasi ini telah menghasilkan harga meningkat dengan susunan besar atau lebih. Sebaliknya, jika berita itu tidak lain adalah negatif, syarikat berkaitan Bitcoin akan muflis, dan populasi umum menjadi lebih skeptikal, mungkin sudah waktunya untuk menjual dan mengambil langkah mundur. Jangan sesekali mencuba pisau yang jatuh. Lebih baik ketinggalan, dan beli ketika harganya sedikit stabil, daripada membeli semasa aliran menurun yang kuat, hanya dengan harga yang turun dan turun. Dalam kedua situasi ini, kegunaan carta dan petunjuk merosot dengan ketara. Mereka masih boleh digunakan, tetapi tidak boleh diandalkan sepenuhnya.

Mengikuti peraturan ini, bersama dengan sedikit kajian mengenai bagaimana pelbagai indikator berfungsi, membolehkan anda memperdagangkan Bitcoin dengan keselamatan relatif. Sudah tentu, tiada apa-apa jaminan, dan itu berlaku terutamanya di pasaran seperti ini. Tidak seperti pelaburan lain, Bitcoin berpotensi untuk mencapai tahap yang sangat cepat, dari segi nilai, dengan cepat. Selain itu, pertukaran itu sendiri tidak jujur, seperti yang telah ditunjukkan dalam beberapa bulan terakhir. Saya percaya kepada pemimpin pasaran pertukaran semasa, dan ada pemain yang sangat dipercayai yang bekerja untuk memasuki pasaran, tetapi berdagang dengan risiko anda sendiri. Jangan sekali-kali memperdagangkan Bitcoin, atau perdagangan hari sama sekali, dengan lebih daripada yang anda mampu rugi.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map